طرز تهیه مربای گلابی
تهیه مربا گلابی خوشمزه در خانه
گلابی یکی از خوشمزهترین و مفیدترین میوهها است. این میوه سرشار از ویتامینها، مواد معدنی، فیبر و… است. از فواید آن برای تقویت قلب، کاهش وزن و بهبود وضعیت پوست استفاده میشود. گلابی ارزش غذایی بالایی دارد. این میوه خوشمزه برای تهیه مربا بسیار مناسب است چون میوهای آبدار و گوشتی است. گلابی انواع مختلفی دارد. گفته میشود بیشتر از 3000 نوع گلابی در دنیا وجود دارد. با تمام انواع گلابی میتوانیم مربا تهیه کنیم. مرا گلابی سالم و ارگانیک است. تهیه آن در منزل بسیار راحت است و ارزش غذایی گلابی را حفظ میکند. برای یاد گرفتن طرز تهیه مربای گلابی در خانه با ما همراه باشید.
چرا مربا گلابی بخوریم؟
گلابی میوه بسیار خوش طعمی است. این میوه هیچ گونه چربی ندارد. پس برای رژِیم غذایی بسیار مفید است. ویتامینهای ضروری، پروتئین، مواد معدنی و… به مقدار فراوانی در گلابی وجود دارند. گلابی سرشار از فلانوئید است وبرای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. به همین دلیل طرز تهیه مربای گلابی طرفداران بسیار زیادی دارد. مربای گلابی برای تقویت سیستم گوارش، بهبود هضم غذا، جلوگیری از بروز سرطان، بهبود عملکرد قلب، افزایش گردش خون، کاهش خطر آسیب به جنین، مراقبت از سلامت پوست و تقویت استخوان مفید است. موارد ذکر شده بهترین فواید مربا گلابی برای سلامتی هستند.
سادهترین طرز تهیه مربای گلابی
مربای گلابی یک وعده کامل برای صبحانه است. مربای گلابی به صورت تکههای خرد شده گلابی یا مارمالاد تهیه میشود.
مواد لازم برای تهیه مربای گلابی
آب: 2 پیمانه
شکر: 1 کیلو
گلابی: 1 کیلو
زعفران دمکرده: 2 قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش: 1 قاشق غذاخوری
مرحله اول
ابتدا گلابیهای تازه و سالم را انتخاب میکنیم. سپس آنها را به خوبی شستشو میدهیم و خشک میکنیم. طرز تهیه مربا گلابی خرد شده به این صورت است که باید گلابیها را به اندازه دلخواه خرد کنیم. پوست گلابی را جدا میکنیم و آنها را با چاقو تیز به اندازه دلخواه برش میزنیم. هسته گلابی را نیز جدا میکنیم تا مربا تلخ نشود.
مرحله دوم
پس از خرد کردن گلابیها، نوبت به تهیه شهد مربا میرسد. آب و شکر را ترکیب کرده و روی حرارت متوسط میگذاریم. پس از ان که شکر به طور کامل در آب حل شد، حرارت را کم میکنیم. منتظر میمانیم تا شهد غلیظ شود و به اصطلاح «قوام بیاید».
مرحله سوم
در این مرحله از طرز تهیه مربا گلابی خرد شده ، زعفران را اضافه میکنیم. سپس به آرامی گلابیهای خرد شده را داخل شهد میریزیم. حرارت را کمی بیشتر میکنیم تا گلابیها بپزند. گلابیها را با قاشق بهم میزنیم تا شیره به طور یکنواخت در کل مربا پخش شود.
مرحله چهارم
پس از اضافه کردن گلابیها ممکن است غلظت شهد کم شود. زیرا رطوبت گلابی چسبندگی شهد را کم میکند. بذای اینکه ببینیم غلظت به میزان دلخواه رسیده یا نه، مقداری از شهد را بین انگشتهای خود تست میکنیم.
مرحله آخر
آب لیمو ترش را به مربا اضافه میکنیم و آن را از روی حرارت برمیداریم. در قابلمه را برمیداریم تا مربا خنک شود. سپس آن را داخل ظرف شیشهای میریزیم.
خلاصه
ابتدا گلابیها را شستشو میدهیم. سپس آنها را خرد میکنیم. شکر و آب را مخلوط کرده و شهد مربا را تهیه میکنیم. سپس گلابیها و زعفران را اضافه میکنیم. پس از ان که مربا به غلظت دلخواه رسید، آبلیمو را اضافه میکنیم. پس از خنکد دن مربا، آن را اخل ظرف میریزیم.
تهیه مربا گلابی رژیمی با عسل
بسیاری از افراد تمایل به مصرف مربا رژیمی دارند. برخی افراد به دیابت مبتلا یا دچار اضافه وزن هستند. طرز تهیه مربا گلابی با عسل کاملا مشابه طرز تهیه مربای گلابی جنگلی است. به این صورت که به جای شکر، شهد مربا را با عسل تهیه میکنیم. پس با استفاده از طرز تهیه مربا گلابی با عسل از طعم خوشمزه مربای گلابی لذت ببرید.
همانطور که گفتیم، مربا گلابی یکی از بهترین و معروفترین مرباهای دنیا است. طرز تهیه مربای گلابی جنگلی و انواع دیگر گلابی بسیار راحت است. یکی دیگر از فراوردههای گلابی، مارمالاد است. مارمالاد گلابی طعم خوشمزهای دارد. این خوراکی برای بسیاری از کودکان جذاب است.
طرز تهیه مارمالاد گلابی
مارمالاد گلابی در مدت زمان بسیار کمی تهیه میشود. با تهیه مارمالاد گلابی ، فواید آن بهتر حفظ میشود. مارمالاد نباید در جای گرم نگه داشته شود. زیرا رنگ طبیعی خود را از دست میدهد.
مواد لازم برای تهیه مارمالاد گلابی
گلابی: 3 کیلوگرم
شکر: 1.5 کیلوگرم
آبلیمو: 4 قاشق غذاخوری
وانیل: 1 قاشق چای خوری
پودر ژلاتین: 1 قاشق غذاخوری
روش تهیه
ابتدا گلابیها را شسشتو میدهیم و هسته آنها را جدا میکنیم. سپس آنها را داخل قابلمه میریزیم و آب اضافه میکنیم تا بپزند. پس از آن که گلابیها پخته شد، آنها را له میکنیم. میتوانیم این کار را با دستگاه انجام دهیم یا آنها را به طور دستی خرد کنیم.
در مرحله بعد شکر را روی گلابیها میریزیم و چند ساعت صبر میکنیم. سپس آن را روی حرارت میگذاریم. پس از آن که ترکیب گلابی و شکر به غلظت رسید، پودر ژلاتین و آبلیمو را اصافه میکنیم. پس از 1 تا 2 دقیقه، مارمالاد را از روی حرارت برمیداریم. نکته قابل توجه در مورد مارمالاد این است که پس از خنک شدن باید کاملا بدون آب باشد. همچنین غلظت آن باید بیشتر از مربا باشد.
نکات مهم در مورد مارمالاد
در صورتی که تکههای گلابی داخل شهد مارمالاد شناور بود، یعمی به میزان کافی گلابیها نپخته است. همچنین ممکن است به دلیل نارس بودن گلابی هم باشد.
اگر مارمالاد شکرک زد یعنی بیش از حد شکر اضافه کردیم یا بیش از حد پخته شده است.
مارمالاد را نباید بیش از یک سال نگهداری کنیم.
خلاصه
برای تهیه مارمالاد گلابی ، باید گلابیها را شسشتشو دهیم. سپس اجازه دهیم گلابی بپزد. پس از آن پلابیها را له میکنیم و روی آنها شکر میریزیم. ژلاتین و آبلیمو را به مارمالاد اضافه کرده و حرارت را خاموش میکنیم. مارمالاد باید غلیظ و بدون آب باشد. همچنین نباید شکرک بزند.
نکات نگهداری مربای گلابی
در صورتی که غلظت مربا بیش از حد بود میتوانیم به آن کمی آب جوش اضافه کنیم تا رقیق شود.
هنگام پختن مربا دیواره قابلمه را آبلیمو بزنیم. این کار از شکرک زدن مربا جلوگیری میکند.
برای طعم بهتر میتوانیم به مربا وانیل یا هل اضافه کنیم.
مراقب باشیم مربا بیش از حد نپزد. چون ممکن است شکل و حالت خود را از دست بدهد و بیش از حد له شود.
میوهها باید در حالت تعادل پخته شوند تا تمام مربا در یک زمان پخته شود. اگر شعله یکنواخت نباشد، میوهها نپخته مانده یا خیی پخته میشوند.
بهتر است از جوهر لیمو استفاده نکنیم. اما اگر تمایل به استفاده داریم، مقدار مناسب یک چهارم قاشق چای خوری است.
اگر قوام مربا بیش از حد است، شیره را از گلابی جدا میکنیم و کمی آن را روی حرارت میگذاریم تا غلیظ شود.