طرز تهیه شیره انجیر خانگی
انجیر یکی از میوه های بهشتی است که در کنار طعم خوب، دارای مواد معدنی و ویتامین های زیادی است. ما در ادامه این محتوا قصد داریم برای شما در رابطه با طرز درست کردن شیره انجیر صحبت کنیم و به شما بگوییم که چگونه میتوانید در خانه به راحتی و بدون هیچگونه مشکل یک شیره خوش طعم را درست کنید.
اگر به دنبال یک شیره باکیفیت و مناسب هستید و میخواهید که از خواص شگفت انگیز انجیر بهره ببرید، با ما همراه باشید.
طرز درست کردن شیره انجیر
به طور کلی برای درست کردن شیره شما باید مراحلی را طی کنید. به این موضوع دقت کنید که توجه به نکات مهم هنگام طی کردن این مراحل، به شما کمک میکند تا شیره انجیر خوش طعم و با کیفیتی را درست کنید. بیایید با یکدیگر این مراحل را بررسی کنیم.
- مرحله اول
ابتدا شما باید انجیر ها خشک را به خوبی بشویید و سر آن ها را بگیرید. اجازه دهید تا انجیر ها به طور کامل خشک شوند و آبی روی آن ها باقی نماند. هر مقدار که انجیر دارید، باید دو برابر این مقدار آب جوش تهیه کنید. بعد از جوش آمدن آب انجیر ها را درون قابلمه بریزید و آن ها را روی حرارت بگذارید.
بعد آرام آرام آب جوش را روی انجیر ها بریزید و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید انجیر ها به طور کامل بپزند. حرارت زیر قابلمه را در کمترین حالت ممکن قرار دهید تا انجیر ها آرام آرام بپزند و له شوند.
- مرحله دوم
هنگامی که متوجه شدید انجیر ها به طور کامل پختهاند و له شدهاند، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا سرد شود. به هیچ عنوان هنگامی که انجیر ها داغ هستند اقدامی روی آن ها انجام ندهید.
این موضوع باعث میشود تا شیره انجیر کدر شود. کمی صبر به خرج دهید تا بتوانید از یک شیره انجیر با کیفیت و خوش طعم استفاده کنید. بعد از سرد شدن انجیر ها، آن ها را داخل یک آبکش بریزید و یک صافی زیر آن قرار دهید. آبکش و صافی رو روی ظرف مورد نظر خود قرار دهید و اجازه دهید که به آرامی شیره انجیر از آبکش و صافی رد شود و درون ظرف مورد نظر بریزد.
در چند دقیقه اول اجازه دهید که به طور کامل شیره از صافی رد شود. بعد در انتها به آرامی انجیر ها را فشار دهید تا به طور کامل تمامی شیره از تفاله گرفته شود. با استفاده از صافی شما اجازه نمیدهید که دانه های انجیر و تکه های ریز وارد شیره شما شوند و کیفیت آن را پایین بیاورند.
اگر هم میخواهید به طور کامل از شیره انجیر موجود بهره ببرید، میتوانید باقی ماندهی انجیر ها را داخل یک پارچه تمیز بریزید و آن را از یک چفت محکم آویزان کنید. تا شیره باقی مانده آرام آرام گرفته شود.
- مرحله آخر
در انتها هنگامی که شیره را به طور کامل از تفاله انجیر جدا کردید، آن را روی حرارت قرار دهید. شعله گاز را تا آنجا که میتوانید کم کنید و اجازه دهید که شیرهی انجیر به آرامی بجوشد.
اگر حس میکنید که در مرحله اولیه غلظت شیره انجیر مناسب است، نیازی به حرارت دادن دوباره به شیره انجیر نیست. اما اگر میخواهید شیره غلیظ تری داشته باشید، حرارت دادن به آن باعث میشود تا کیفیت شیره شما بیشتر شود.
هنگامی که شیره به جوش افتاد، به طور مرتب با یک ملاقهی تمیز شیره را هم بزنید و اجازه ندهید شیره ته بگیرد. بهتر است که برای درست کردن شیره با کیفیت، دوباره در مرحله نهایی آن را از صافی رد کنید تا یک شیره شفاف و زیبا داشته باشید.
به این موضوع توجه داشته باشید که هرچه غلظت شیره انجیر بیشتر باشد، شانس کپک زدن و خراب شدن آن پایین میآید. پس اگر میخواهید برای مدت نسبتاً طولانی از شیره نگهداری کنید، حتما اجازه دهید تا شیره کاملاً غلیظ شود.
در این شرایط هم محصول نهایی شما باکیفیتتر میشود و هم شانس خراب شدن آن پایینتر میآید.
انواع شیره انجیر
شیره انجیر در انواع گوناگون و متفاوتی تهیه و تولید میشود. شما میتوانید با توجه به نیاز خودتان و همچنین انجیری که در دست دارید، یک شیره انجیر باکیفیت درست کنید و از آن لذت ببرید.
به طور کلی شیره های انجیر تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. به دلیل وجود چند نوع انجیر متفاوت در سراسر کشور، شیره های تولید شده از این انجیر ها نیز قاعدتاً با یکدیگر متفاوت خواهند بود.
به این موضوع توجه داشته باشید که تفاوت این شیره ها با یکدیگر تاثیر چندانی در خواص کلی شیره نخواهد داشت و تنها میتواند در زمینه های جزئی مانند رنگ شیره یا میزان شفافیت آن تاثیرگذار باشد. به هر حال این شما هستید که باید تصمیم بگیرید که روی نوع انجیری که از آن شیره گرفته میشود، حساس هستید یا خیر.
خوشبختانه تولیدکنندگان صنعتی، انواع متفاوت و گوناگونی از شیره انجیر را وارد بازار میکنند. شما میتوانید با توجه به سلیقه و خواستهی خود و مشورت با افراد متخصص، از مناسبترین و بهترین نوع شیره برای خود بهره ببرید.
خواص شیره انجیر
خواص شیره انجیر درست به اندازهی خواص میوه انجیر شگفتانگیز و باور نکردنی است. پیشتر برای شما گفتیم که شما با مصرف انجیر میتوانید مواد معدنی مهم و ویتامین هایی تاثیر گذاری را وارد بدن خودتان کنید. با استفاده از شیرهی انجیر شما میتوانید مقدار تغلیظ شده و بیشتر این مواد معدنی و ویتامین ها را به بدن خود هدیه دهید.
- کاهش استرس و درد با مصرف شیره انجیر
مورد اولی که میتواند به عنوان خواص شیره انجیر مورد بررسی قرار بگیرد، خاصیت تسکین درد و کاهش استرس این ماده غذایی است.
شما با مصرف مداوم و روزنه و شیرهی انجیر میتوانید تا حد بسیار زیادی از فشار های ذهنی بکاهید و راحتتر استرس خودتان را کنترل کنید. همچنین این نوع شیره میتواند به شما کمک کند تا درد های جزئی و همیشگی را در بدن خودتان کاهش دهید.
- پاک سازی بدن با شیره انجیر
با مصرف شیره انجیر شما میتوانید بدن خود علیالخصوص کبدتان را از سموم مضر پاک سازی کنید. همان طور که همه شما میدانید، کبد وظیفه دفع سموم را در بدن دارد.
با این شیره شما میتوانید یک نیروی کمکی برای کبدتان بفرستید و به طور کلی ایمنی سلامت بدن خود را افزایش دهید. اگر حس میکنید سیستم ایمنی بدن شما ضعیف شده و سریعتر دچار بیماری میشوید، میتوانید شیره انجیر را در رژیم غذایی خود وارد کنید.
- کنترل بیماری های قلبی عروقی
شیره انجیر غنی از انواع متفاوت آنتیاکسیدان هاست. آنتیاکسیدان ها علاوه بر بالا بردن سیستم ایمنی بدن و کاهش فشار خون، میتوانند در برابر سکته های قلبی و مغزی بدن شما را مقاوم سازند.
اگر بیماری قلبی عروقی دارید، مطمئن باشید که با جای دادن شیره انگور در رژیم غذایی خود، میتوانید سلامت بدنتان را افزایش دهید و خود را در برابر مشکلات جدیتر بیمه کنید.
- گوارش راحت
به طور کلی همه میوه ها در خودشان فیبر دارند. شیره انجیر نیز مقدار بسیار زیادی فیبر در خودش جای داده است. با استفاده از این شیره شما میتوانید روند گوارش غذا را راحتتر کنید.
اگر از مشکلات گوارشی مانند یبوست رنج میبرید، سعی کنید که روزانه مقداری شیرهی انجیر مصرف کنید. این شیره به شما کمک میکند تا روند دفع راحت تری داشته باشید.
- خاصیت انرژی بخشی
مورد دیگر از خواص شیره انجیر خاصیت انرژی بخشی و شادیآور این شیره است. این محصول مقدار مناسبی کربوهیدرات و قند در خودش جای داده و مصرف منظم آن میتواند به شما کمک کند تا به طور کلی انرژی خود را در طول روز افزایش دهید.
- شیره انجیر سرشار از مواد مغذی است
شیره انجیر مواد مغذی مانند پتاسیم، کلسیم و منگنز را در خودش جای داده است. علاوه بر این موارد، این شیره سرشار از ویتامین هایی مانند B و C میباشد. این مواد معدنی در کنار ویتامین های نامبرده شده، میتوانند به شما کمک کنند تا سلامت عمومی بدن خودتان را بالاتر ببرید.
- خاصیت آرام بخشی
همان طور که پیشتر نیز برای شما گفتیم، شیره انجیر، خواص ضد استرسی دارد. در کنار کم کردن استرس، این شیره میتواند نشاط شما را افزایش دهد و به شما کمک کند تا آرامش بیشتری در زندگی خودتان تجربه کنید.
اگر شرایط زندگی شما نامساعد است یا برای مثال خواب راحتی ندارید، میتوانید با مصرف شیره انجیر آرامتر شوید و خواب لذت بخش تر و عمیقتری را تجربه کنید.
بهترین شیره انجیر
همه ما دوست داریم از بهترین و باکیفیتترین نوع هر چیزی بهره ببریم. شیره انجیر نیز از این قاعده مستثنی نیست.
برای خرید باکیفیتترین و مناسبترین انواع شیره، شما باید در رابطه با ویژگی هایی که در کیفیت شیره انجیر تاثیر گذار میباشند، اطلاعات کسب کنید. به طور کلی بهترین شیره انجیر درست مانند هر شیره دیگری، شفافیت دلانگیزی دارد.
هر چه شیره تولید شده شفافیت بیشتری داشته باشد، قاعدتاً ویژگی های کیفی آن نیز بهتر است. اگر برای شیره از انجیر های له شده و خراب بهره گرفته شود، قاعدتاً شیره انجیر تولید شده نمیتواند کیفیت چندانی داشته باشد.
بهترین شیره، محصولیست که از میوه های تازه اما رسیده تولید شده باشد. در این شرایط هم طعم و عطر شیره بیشتر میشود و هم شفافیت آن بالا میرود. علاوه بر این موضوع، هر چه روند تولید این محصول بهداشتیتر و استریلیزه تر باشد، کیفیت کلی شیرهی انگور نیز بیشتر میشود.
بهتر است که برای خرید و استفاده از این شیره شما آن را در خانه به صورت سنتی درست کنید یا به سراغ معتبرترین فروشندگان بروید تا بتوانید بدون هیچ گونه استرسی از باکیفیتترین محصولات موجود بهره ببرید.
به این موضوع توجه داشته باشید که خرید مقدار کم از یک شیر با کیفیت، در مقایسه با خرید مقدار زیادی شیر بیکیفیت بسیار مقرون به صرفهتر و مناسبتر میباشد. در این شرایط خیال شما از بابت کیفیت محصول خریداریشده راحت است و میتوانید بیشتر از مزایای شیره لذت ببرید.
قیمت شیره انجیر
قیمت شیره انجیر به فاکتور های گوناگون و متفاوتی بستگی دارد. به طور کلی انجیر های موجود در کشور ما در پنج نوع انجیر زرد و بنفش، سبز، قرمز و سیاه و لاکی رشد میکنند.
شیره تولید شده از هر کدام از انواع این انجیر ها ویژگی های منحصر به فرد خودش را دارد. اما به طور کلی نوع انجیر استفاده شده تاثیر چندانی در قیمت شیره ندارد. مهمترین فاکتوری که میتواند باعث شود شیره انجیر قیمت بیشتری داشته باشد، میزان شفافیت آن است.
هرچه شیره تولید شده شفافتر باشد، قیمت های بیشتری برای آن در نظر گرفته میشود. قیمت شیره انجیر به صورت کیلویی تعیین میشود و شما میتوانید این محصول را در وزن های 500 گرمی، 1 کیلویی و یا حتی چند کیلویی تهیه کنید و از آن بهره ببرید.
در مقایسه با شیره های دیگر، قیمت هر کیلو شیره انجیر مقرون به صرفهتر و مناسبتر است. شما میتوانید با هزینه های نسبتاً کمتری این نوع شیره را تهیه نمایید و از آن بهره ببرید.
معمولاً برند تولید کننده شیره نیز میتواند تاثیر بسیار زیادی در قیمت تمام شده محصول داشته باشد. اما برند های تولید کننده معروفی که در سراسر کشور شناخته شده هستند، قاعدتاً این نوع شیره را با قیمت های بالاتری وارد بازار میکنند. شما میتوانید با مراجعه به باکیفیتترین و معتبرترین تولیدکنندگان از انواع خوشطعم و سالم این شیره بهره ببرید.