تمشک و شربت تمشک جنگلی
تمشک و شربت تمشک جنگلی | محصولات صد در صد اورگانیک رو از گرام شاپ تهیه کنید.محصولات خاص و کم پبدا رو براتون قراره تهبه کنیم.ما در تلاش هستیم تا با کیفیت ترین محصولات را در اختیار شما قرار دهیم.گرام شاپ محصولاتی تازه و با کیفیت را برای شما به ارمغان میاورد .
تمشک: (Raspberry)
تمشك ميوه اى شبيه شاه توت است، كه بصورت خام يا پخته مصرف مي شود و ارزش غذايى بالايى دارد كه براى سلامتى مفيد است.
تمشك سرشار از پتاسيم، نياسين، ريبوفلاوين و ويتامين C و فيبر است.
آب تمشك براى قلب بسيار مفيد است.
تمشك غنى از پكتن است و براى تهيه ژله و مربا و انواع كلوچه ، تارت و شيرينى از آن استفاده می شود.
اين ميوه جنگلى خواص فراوانى دارد و براى تناسب اندام و پوست بسيار مفيد است.
تمشك طبعى خشك و سرد دارد و اين ميوه ملين بسيار خوبى است.
تاريخچه تمشك:
تمشك از خانواده گل سرخ است و قدمت گياه تمشك به دوران پيش از تاريخ بر مى گردد.
اولين بار در شرق آسيا رشد كرده، در شواهد باستان شناسى اعتقاد بر اين است كه ساكنان غارهاى پارينه سنگى از تمشك استفاده مي كردند.
البته قبل از قرن ٤ ميلادی اين ميوه كشت نمي شده شايد به اين دليل كه گونه هاى وحشى تمشك فراوان يافت مي شد.
اين ميوه در دوره هلنى در اساطير يونان نشان و نماد بارورى بوده است.
همچنين در افسانه هاى يونان نقل شده كه تمشك ابتدا به رنگ سفيد بوده اما دايه ى زئوس بعد از تماس دستش با خار اين ميوه آن را با خون خود رنگ كرده و بعد از آن ميوه تمشك قرمز شده است.
در قرون وسطى از آب تمشك براى رنگ در آثار هنرى خود استفاده مي كردند و اين ميوه محبوب اولين بار در قرن سيزدهم ميلادى توسط شاه ادوارد اول در انگستان تشويق و كاشته شد و بعد از آن اين ميوه را مهاجران اروپايى به آمريكا بردند.
تمشك از گياهان دير پا با ساقه چوبى است.
از اين ميوه براى توليد و تهيه مربا، آب ميوه، پوره، ژله و خشكبار استفاده مي شود حتى برگ هاى اين گياه بصورت دم نوش استفاده مي شود. تمشك ها ميوه اى سرخ داشتند، اما امروزه تمشك هاى ارغوانى، سفيد و يا طلايى در حال رايج شدن هستند.
معمولا اين ميوه مزه اى ترش و شيرين دارد و بصورت وحشى در نقاط گيلان، مازندران و آذربايجان يافت مي شود.
اين ميوه بار دهى بالايى دارد و در فصل تابستان مي رسد و محبوب همه است، تمشك در مناطق گرم و مرطوب و در جنگل ها مى رويد و گاهى آن را مى كارند.
ارزش غذايى 100 گرم میوه تمشك:
انرژی: 52 کالری
قند: 5 گرم
پروتئین: 1 گرم
کربوهیدرات: 12 گرم
ویتامین ث: 26 میلی گرم
فولات: 21 میلی گرم
فیبر: 7 گرم
کلسیم: 25 میلی گرم
منیزیوم: 22 میلی گرم
پتاسیم: 151 میلی گرم
فسفر: 30 میلی گرم
سدیم: 1 میلی گرم
نحوه انتخاب و نگهدارى میوه تمشك :
اين ميوه خوشمزه بسيار حساس است و دوام چندانى ندارد از آنجا كه بيشتر اوقات تمشك در سفرها خريدارى مي شود بهتر است سراغ تمشك هايى برويد كه درشت و سالم باشند.
همينطور ظرف تمشك هم بهتر است محكم و سالم باشد تمشك تازه به مدت سه روز در يخچال نگهدارى مي شود و بايد تازه سرو شود و يا از آن مربا تهيه كرد.
بهتر است از فريز كردن تمشك خودارى كنيد اما در صورت تمايل مي توان چند قطره آب ليمو به تمشك اضافه كنيد و در ظرف در بسته قرار دهيد بعد آن را فريرز كنيد.
برای اطلاعات کامل در رابطه با نحوه نگهداری میوه تمشک روی لینک کلیک کنید.
طبع و مزاج تمشک چگونه است؟
طبق تحقیقات و بررسی های کارشناسان و محققان طب سنتی، طبع تمشک سرد و خشک است. سبب تقویت معده و رودهها میشود و رطوبت اضافی معده را کاهش میدهد.بنابراین در مشکلات ناشی از رطوبت معده مانند ترش، نفخ، آروغ بعد از غذا و صدای شکم بسیار مفید است.استفاده از آن در روزهای سرد سال توصیه نمی شود. همچنین افراد با مزاج سرد در اثر مصرف آن دچار عوارضی نظیر درد شکم و معده می شوند و بهتر است آن را مبه مقدار کم یا همراه با مصلح موثر آن مصرف کنند. اما افراد با طبع و مزاج گرم، منعی برای استفاده از تمشک ندارند.
تمشک کمک به درمان دیابت
در درمان دیابت مؤثر است کمک به درمان دیابت یکی دیگر از خواص تمشک به شمار میرود. مطالعهی انجام شده در دانشگاه میشیگان نشان داد که ترکیبات موجود در تمشک تعادل انسولین و قند خون در بدن را بهبود میبخشند و از این طریق سلامت افراد مبتلا به اضافه وزن که دیابت نوع ۲ دارند را بهبود میبخشند.
تمشک کمک به مبارزه با سرطان
تمشک و در پیشگیری از انواع سرطان موثر است. تحقیقات نشان داده است،تمشک ، عناصری در خود دارند که باعث می شود سلول های سرطانی کبد خودشان را از بین ببرند.
ترکیبات موجود در تمشک
۱. آنتوسیانین
آنتوسیانینها گروه قدرتمندی از آنتیاکسیدانها هستند که به میوهها و سبزیجات رنگ میدهند.
بعضی از مهمترین خواص آنتوسیانینها شامل حفظ سلامت قلب، پیشگیری از سرطان و اضافه وزن و بهبود عملکرد شناختی میشود.
۲. الاژیک اسید
الاژیک اسید یک ترکیب با خواص زیاد است. مهمترین خاصیت این ترکیب پیشگیری از سرطان به شمار میرود. الاژیک اسید ممکن است از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری کند.
۳. اسید سالیسلیک
این اسید برای پوست معجزه میکند. از جمله خواص اسید سالیسیلیک میتوانیم مبارزه با جوش و آکنه، لایهبرداری پوست و پاکسازی پوست را نام ببریم.
۴. کوئرستین
کوئرستین یک رنگدانهی گیاهی است. این ترکیب خواص ضدالتهابی دارد و به پیشگیری از بیماریهایی مثل آسم، بیماری قلبی و سرطان کمک میکند.
تمشک در کجا رشد میکند؟
میوه ای از خانواده گلسرخیان است که دارای ساقه ی چوبی بوده و به رنگ های تمشک قرمز، سیاه، ارغوانی، طلایی، سفید و صورتی یافت می شود.
میوه ای خودرو در مناطق مختلف است که ما آنرا به نام تمشک جنگلی و وحشی می شناسیم. استان های مازندران، گیلان و گلستان، آذربایجان و برخی دیگر از شهر های ایران نیز تمشگ وحشی رشد می کند و این نوع تمشک ها را بعنوان تمشک ایرانی می شناسند.
این آب نبات طبیعی {تمشک} هزاران سال است که توسط بشر جمع آوری می شود. این میوه دارای رنگ زیبا، طعم شیرین و آبدار و قدرت آنتی اکسیدانی قوی می باشد که یکی از پرمصرف ترین میوه های دنیا شناخته می شود.
تمشک دارای رنگ های مختلف بوده که از گونه های قرمز و سیاه وجود دارد و همچنین به صورت رنگ ها ارغوانی و زرد و طلایی نیز یافت می شود. رنگ های تمشک دارای ترکیب منحصر به فردی از ویتامین ها و مواد معدنی و آنتی اکسیدان می باشد.
شربت تمشک جنگلی غلیظ
شربت تمشک جنگلی یکی از انواع شربت هایی می باشد که در گرمای تابستان بسیار خوشمزه و گوارا است. این میوه خوشمزه هم خانواده توت می باشد و از رنگ زرد تا رنگ سرخ مایل به سیاه از آن وجود دارد. این میوه خوشمزه در مناطق گرم و مرطوب در گیلان و مازندارن رویش پیدا می کند. طبع تمشک خشک و سرد است.نام های دیگر تمشک توت وحشی یا سه گلی می باشد که در گیلان و مازندارن به آن تمشک شمالی نیز گفته می شود. دقت کنید تمشک با شاتوت متفاوت است مزه این این دو میوه کاملا با هم متفاوت است.
قبل از رفتن به سراغ طرز تهیه شربت تمشک جنگلی خواص اون رو بررسی مبکنیم.
با گرام شاپ همراه باشین.
خواص کلی تمشک و شربت تمشک
خواص شربت تمشک
شربت تمشک به کاهش وزن کمک میکند و خوردن آن برای افرادیکه بیماری دیابت دارند، بسیار پیشنهاد میشود. تمشک انرژیزا است و باعث بهبود عملکرد مغز میشود. تمشک به رفع التهاب مفصلی، رفع یبوست، به زیبایی پوست و بهبود بیماری دیابت کمک میکند و از هر کدام از آنها میتوان به عنوان خاصیت مربای تمشک اشاره کرد.
خواص تمشک برای زنان باردار
اسید فولیک موجود در تمشک برای خانمهای باردار بسیار مفید است و به رشد جنین کمک بسیاری میکند. شما میتوانید علاوه بر خوردن مربا، شربت و معجون تمشک، دمکردهی تمشک را درست کنید. دمنوش تمشک حالت تهوع دوران بارداری را کاهش میدهد. همچنین برخی از خانمهای باردار در این دوران، اشتهای خود را از دست میدهند. تمشک اشتهاآور است و به رفع این مشکل کمک میکند.
برای توضیحات بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید.
مواد مورد نیاز برای تهیه شربت تمشک
تمشک ۱ کیلو گرم
شکر ۱.۵ کیلوگرم
آب ۱.۵ کیلوگرم
گلاب یا عرق بهار نارنج ۱/۲ پیمانه
طرز تهیه شربت تمشک جنگلی
مرحله اول، شستشوی تمشکها و آماده سازی آنها
در اولین مرحله از مراحل تهیه شربت تمشک، لازم است تمشکها را آب بکشید. بعد از اینکه اب زدین داخل قابلمه به همراه تمشک شکر بریزید.دقت داشته باشد که مقدار شکر اضافه شده تا حد زیادی تابع میزان ترش و یا شیرین بودن تمشکهای شماست.
مرحله دوم، جوشاندن تمشکها همراه با شکر
در این مرحله باید قابلمه حاوی تمشکها و شکر را بر روی شعله حرارت قرار دهید و ۱.۵ پیمانه آب به آن اضافه کنید.
مرحله آخر، غلیظ کردن شربت
تمشکهای درون صافی را با استفاده از پشت قاشق فشار دهید تا به این وسیله تمامی آب تمشکها خارج شود و تنها تفالههای آنها در صافی باقی بماند.
در نهایت زمانی که شربت شروع به غلیظ شدن کرد، گلاب و یا عرق بهار نارنج را به آن اضافه کنید و فرصت دهید به اندازه کافی بجوشد تا به غلظت مورد نظر شما برسد. بعد از آنکه شربت به غلظت مورد نظر رسید، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود.
نکات مهم در طرز تهیه شربت تمشک جنگلی
در قسمت قبل طرز تهیه شربت تمشک مرحله به مرحله را توضیح دادیم.تمشک از خانواده میوه توت است. از این میوه خوشمزه مانند توتفرنگی و آلبالو میتوان انواع شربت، مربا و حتی کمپوت تهیه کرد. پزشکان نوشیدن شربت تمشک جنگلی را برای سلامتی مردم بهشدت توصیه کردهاند. حال برای یادگیری نکات بیشتر موارد زیرا را نیز بادقت بخوانید:
زمانی که طرز تهیه شربت تمشک به اتمام رسید اجازه دهید، کاملاً سرد شود و سپس در قابلمه را ببندید.
اگر بعد از اتمام تهیه شربت تمشک، حس کردید هنوز به آن غلظت موردنظرتان نرسیده است، آن را به داخل قابلمه برگردانید و دوباره آن را حرارت دهید.
اگر میخواهید ماندگاری شربت بیشتر شود باید آن را بهصورت غلیظتری درست کنید.
حتماً از توری نازک برای صاف کردن شربت استفاده کنید تا دانههای تمشک وارد شربت نشوند.
اگر میخواهید کیفیت شربت تمشک بالاتر رود، حتماً کف تشکیل شده روی آن را با قاشق بردارید.
اگر هنگامی که تمشکها را با شکر مخلوط کردید و آنها بهاندازه کافی آب انداختند، بهتر است که آب کمتری به شربت اضافه کنید.
برای درست کردن شربت تمشک، مانند شربت آلبالو، مقداری کمی از آن را درون لیوان بریزید و آب سرد را به آن اضافه کنید.
۱- از کجا متوجه شویم که شربت تمشک به غلظت مناسبی دست پیدا کرده است؟
برای پی بردن به این مساله کافی است که مقداری از شربت را بین دو انگشت خود قرار دهید. اگر مواد حالت چسبندهای داشتند به این معناست که شربت به غلظت کافی رسیده است.
۲- اگر بدون دقت به غلظت شربت تمشک، قابلمه از روی حرارت برداشته شود و مواد درون آن سرد شوند، چه باید کرد؟
برای این حل آن شما میتوانید مواد را مجددا بر روی شعله حرارت قرار دهید تا به غلظت مورد نظر برسند.
نکته
اگر به خوردن تمشک علاقه دارید، میتوانید با آن معجونهای خوشمزه درست کنید. یکی از معجونهای پرطرفدار، ترکیب تمشک، آناناس، هلو و توت فرنگی است. افرادیکه معمولا در طول روز ضعف میکنند، میتوانند از این معجون بخورند.
سوالات متداول
1.آیا خوردن تمشک برای خانمهای باردار مفید است؟
اسید فولیک موجود در تمشک برای خانمهای باردار بسیار مفید است و به رشد جنین کمک بسیاری میکند. دمنوش تمشک حالت تهوع دوران بارداری را کاهش میدهد. بعضی از خانمهای باردار اشتهای خود را از دست میدهند. تمشک اشتهاآور است و به رفع این مشکل کمک میکند.
2.مربای تمشک چه خواصی دارد؟
مربای تمشک به رفع التهاب مفصلی، رفع یبوست، به زیبایی پوست و بهبود بیماری دیابت کمک بسیاری میکند.
3.روشهای محبوب استفاده از تمشک کدامند؟
میوه تمشک، شربت تمشک، مربای تمشک، مارمالاد تمشک، معجون تمشک و دمنوش تمشک از خوراکیهای جذاب تمشک است.
کلام آخر
تمشک یکی از پرخاصیتترین و خوشمزهترین میوههای تابستانی است. شربت تمشک، مربای تمشک، از جمله روشهای مصرف تمشک است که امروزه از آن بسیار استقبال میشود. این میوه در مناطق گرم میروید و بسیار ترش است.
تمشک خواص درمانی بسیاری دارد. که در مطالب بالا توضیح دادیم.
اگر باردار هستید و تمایل دارید تمشک بخورید، به شما توصیه میکنیم که پیش از مصرف حتما با پزشک خود مشورت کنید.