مقاله

مربا انجیر فشرده با گردو

مربا انجیر فشرده با گردو

مربا انجیر فشرده با گردو

مربا انجیر فشرده با گردو | بدون شک یکی از خوش طعم‌ترین مرباها، که طرفدار بسیار زیادی نیز دارد مربا انجیر است. مربا انجیر با رنگ طلایی و عطر فوق العاده در کنار تکه‌های پر از شهد میوه، دل هر کسی را می‌برد. اما آیا با طرز تهیه مربا انجیر آشنایی دارید؟ با گذاشتن کمی زمان می‌توانید مربا انجیر را از مارکت‌ها خریداری نکنید و این مربا کم نظیر را در خانه بدون مواد نگهدارنده و افزودنی تهیه کنید. اگر دنبال طرز تهیه مربا انجیر بدون شکر یا با شکر با روشی ساده هستید، تا انتها این مقاله همراه ما باشید؛ چرا که آموزش مربا انجیر زرد و سیاه را در ادامه با ذکر نکات تکمیلی به شما آموزش می‌دهیم.

 

مربا انجیر فشرده با گردو

مربا انجیر فشرده با گردو

برای مربا انجیر از چه نوع انجیری استفاده کنیم؟

برای تهیه مربا انجیر می‌توانید از انجیر زرد، سیاه و حتی انجیر خشک استفاده کنید. ولی مربا انجیر، با انجیرهای زرد ماندگاری، طعم و رنگ بهتری دارد. برای انتخاب انجیر، به سراغ میوه‌هایی با سایز کوچک و متوسط بروید؛ همچنین از انجیرهای کال و سفت یا نرم و خیلی رسیده استفاده نکنید. انجیرهایی را انتخاب کنید که سالم و بدون لک باشند و دم‌های بلندی داشته باشند.

طرز تهیه مربا انجیر زرد

اگر به هر دلیلی علاقه‌ای به خرید مربا انجیر ندارید، این بخش کاملا مناسب شما است. همانطور که پیش‌تر گفته شد، طرز تهیه مربا انجیر، با انجیر سیاه و زرد، به صورت درسته و له شده قابل تهیه است. در این بخش با طرز تهیه مربا انجیر زرد همراه ما باشید:

مواد لازم

برای مواد لازم، ترجیحا از انجیرهای کوچک، زرد، سالم و بدون لک استفاده کنید. مقدار شکر با توجه به شیرینی میوه بین 700 تا 750 گرم تغییر می‌کند. به جای آب لیمو ترش می‌توانید از 1.4 قاشق چایخوری جوهر لیمو استفاده کنید. زعفران، هل، گلاب، دارچین و وانیل به صورت اختیاری بوده و قابل حذف است. مقدار ذکر شده برای طرز تهیه مربا انجیر در زیر، قابل تغییر است:

طرز تهیه

پس از تهیه مواد اولیه، برای تهیه مربا انجیر قدم به قدم همراه ما باشید:

مرحله اول: شستن انجیرها

در مرحله اول، انجیرها را به خوبی بشویید و داخل آبکش بریزید و سپس بر روی یک دستمال حوله‌ای قرار دهید تا آب اضافه میوه خشک شود.

مرحله دوم: سوراخ کردن انجیرها

به کمک یک سوزن تمیز یا خلال دندان، چند سوراخ روی انجیرها ایجاد کنید؛ این کار باعث می‌شود تا شهد به خوبی وارد میوه شود. در نتیجه انجیرها چروک نمی‌شوند و طعم شهد به خوبی داخل میوه می‌رود.

مرحله سوم: تهیه شربت

در یک قابلمه آب را اضافه کنید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید؛ سپس شکر را کم کم به آب اضافه کنید و به کمک یک قاشق چوبی هم بزنید تا شکر در آب حل شود و دیواره‌های قابلمه شکرک نزند.

مرحله چهارم: غلظت شربت

زمانی که حس کردید شربت به غلظت مناسب رسیده، با استفاده از تست قوام مقداری شهد را در یک ظرف از قبل در یخچال قرار داده شده، بریزید. با انگشت وسط شهد بکشید؛ اگر خط کمی به آرامی پر شد، شربت آماده است. توجه داشته باشید که شربت نباید کاملا غلیظ باشد و باید کمی به قوام آمدن شربت مانده باشد.

مرحله پنجم: اضافه کردن انجیر به شربت

زمانی که شربت به غلظت مناسب رسید، انجیرها را به آن اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید تا انجیرها به خوبی پخته و نرم شوند. (حدود 30 تا 35 دقیقه زمان می‌برد.) سپس آب لیمو ترش، دانه‌های هل و زعفران دم کرده را به مربا اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر اجازه دهید تا مربا بپزد و سپس زیر گاز را خاموش کنید. بلافاصله وانیل را به مربا اضافه کنید.

مرحله ششم: آماده سازی و سرو نهایی

در نهایت، قابلمه را در دمای محیط قرار دهید تا خنک شود. سپس در ظرف یا شیشه در بسته، مربا را ریخته و در یخچال نگهداری کنید. نوش جان!

نکات تکمیلی

  1. برای داشتن مربا انجیر یکدست می‌توانید در نهایت آن را از صافی رد کنید.
  2. برای طرز تهیه مربا انجیر خرد شده، اگر انجیرها بزرگ بودند، می‌توانید آن‌ها را در اندازه دلخواه خرد کنید.
  3. از انجیر با پوست استفاده کنید تا میوه در مربا له نشود.
  4. از انجیرهای متوسط و کوچک استفاده کنید.
  5. دم انجیرها را خیلی کوتاه نکنید، تا در هنگام پخت انجیرها وا نرود.
  6. انجیرها نباید زیاد سفت و کال یا خیلی رسیده باشند.
  7. از حرارت ملایم برای پخت انجیر استفاده کنید.
  8. برای طرز تهیه مربا انجیر با گردو، می‌توانید 10 دقیقه قبل از خاموش کردن گاز، گردو خرد شده را به انجیرها اضافه کنید.
  9. برای جلوگیری از له شدن انجیرها، آن‌ها را به صورت فشرده در قابلمه نگذارید.
  10. اگر در قابلمه را موقع پخت بگذارید، مربا انجیر کدر می‌شود.
  11. برای هم زدن مربا از قاشق چوبی استفاده کنید.

طرز تهیه مربا انجیر سیاه

طرز تهیه مربا انجیر سیاه دقیقا شبیه به طرز تهیه مربا انجیر زرد است. با این تفاوت که مربا انجیر سیاه را کم کم باید درست کنید چرا که ماندگاری کمتری دارد و زود خراب می‌شود.

طرز تهیه مربا انجیر له شده

برای طرز تهیه مربا انجیر له شده مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله اول: شستن و پوست گرفتن انجیرها

ابتدا انجیرها را به خوبی بشویید و دم آن را جدا کنید. سپس زمانی که خشک شد پوست انجیرها را بگیرید.

مرحله دوم: خرد و له کردن انجیرها

سپس با استفاده از مخلوط‌کن یا گوشت‌کوب برقی انجیرها را له و پوره کنید.

مرحله سوم: پخت مربا انجیر

شکر و انجیر را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید؛ سپس کمی آب اضافه کنید و دائما هم بزنید تا مربا به غلظت مناسب برسد. در نهایت کمی آب لیمو ترش و طعم دهنده‌هایی مثل گلاب و هل را به دلخواه به مربا اضافه کنید. نوش جان!

طرز تهیه مربا انجیر خشک

برای طرز تهیه مربا انجیر خشک کافی است تا انجیرها 24 ساعت در آب خیسانده شود؛ سپس همراه آب، شکر، آب لیمو ترش و طعم دهنده دلخواه مربا را بپزید.

طرز تهیه مربا انجیر بدون شکر

اگر رژیم دارید و یا به هر دلیلی علاقه‌ای به استفاده از شکر در مربا ندارید، جایگزین‌هایی وجود دارد. برای طرز تهیه مربا انجیر بدون شکر، می‌توانید از شیره انجیر، شیره خرمایا شیره انگور استفاده کنید. کافی است تا مقداری شیره را با آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا شیره در آب حل شود و سپس انجیرها را به آن اضافه کنید.

مطالب مرتبط