مقاله

طرز تهیه شربت تمشک جنگلی خانگی

طرز تهیه شربت تمشک جنگلی خانگی

طرز تهیه شربت تمشک جنگلی خانگی

طرز تهیه شربت تمشک جنگلی خانگی | محصولات صد در صد اورگانیک رو از گرام شاپ تهیه کنید.محصولات خاص و کم پبدا رو براتون قراره تهبه کنیم.ما در تلاش هستیم تا با کیفیت ترین محصولات را در اختیار شما قرار دهیم.گرام شاپ محصولاتی تازه و با کیفیت را برای شما به ارمغان میاورد .

طرز تهیه شربت تمشک جنگلی خانگی

طرز تهیه شربت تمشک جنگلی خانگی

تمشک: (Raspberry)

تمشك ميوه اى شبيه شاه توت است، كه بصورت خام يا پخته مصرف مي شود و ارزش غذايى بالايى دارد كه براى سلامتى مفيد است.

تمشك سرشار از پتاسيم، نياسين، ريبوفلاوين و ويتامين C و فيبر است.

آب تمشك براى قلب بسيار مفيد است.

تمشك غنى از پكتن است و براى تهيه ژله و مربا و انواع كلوچه ، تارت و شيرينى از آن استفاده می شود.

اين ميوه جنگلى خواص فراوانى دارد و براى تناسب اندام و پوست بسيار مفيد است.

تمشك طبعى خشك و سرد دارد و اين ميوه ملين بسيار خوبى است.

شربت تمشک، یکی از نوشیدنی‌های خوشمزه و پرطرفداری بوده که عموما در روزهای گرم و داغ تابستان برای فرار از گرمای هوا مورد استفاده قرار می‌گیرد.و … است. اگر به دنبال رفع تشنگی و عطش خود در روزهای گرم تابستان هستید و دوست دارید با طرز تهیه  شربت تمشک اشنا شوید.

نوشیدنی که از تمشک (یکی از میوه‌های خوشمزه استان‌های شمالی کشور نظیر گیلان و مازندران) به دست آمده و دارای خواصی همچون:

  • موثر در بهبود بیماری کم خونی
  • کمک به حفظ سلامت چشم و بینایی
  • کمک به حفظ سلامت سیستم گردش خون
  • موثر در حفظ و بهبود سلامت دستگاه عصبی

 

در ادامه قصد داریم ضمن معرفی مواد مورد نیاز جهت تهیه این شربت خوشمزه با شما تمامی مراحل لازم برای تهیه شربت تمشک را مرور کنیم. پس با ما همراه باشید!

مواد مورد نیاز برای تهیه شربت تمشک

مواد مورد نیاز برای تهیه این شربت دارای شباهت‌های بسیاری با مواد مورد نیاز برای تهیه شربت توت فرنگی و دیگر شربت‌های پرمصرف و پرطرفدار در روزهای گرم تابستان است. ( موادی همچون شکر و گلاب)

برای آشنایی شما با تمامی مواد مورد نیاز برای تهیه این شربت خوشمزه، جدولی در ادامه آورده شده است:

تمشک                                                 ۱ کیلو گرم

شکر                                                    ۱.۵ کیلوگرم

آب                                                      ۱.۵ کیلوگرم

گلاب یا عرق بهار نارنج                            ۱/۲ پیمانه

مرحله اول، شستشوی تمشک‌ها و آماده سازی آن‌ها

در اولین مرحله از مراحل تهیه شربت تمشک، لازم است تمشک‌ها را آب بکشید. پس از اینکه چندین بار این کار را انجام دادید آن‌ها را درون یک قابلمه با اندازه مناسب ریخته و لابه‌لای تمشک‌ها شکر بریزید. بعد از پاشیدن شکر لابه‌لای تمشک‌ها مدت زمانی در حدود ۱ ساعت فرصت دهید تا شکر به خوبی حل شود و آب بی‌اندازد. دقت داشته باشد که مقدار شکر اضافه شده تا حد زیادی تابع میزان ترش و یا شیرین بودن تمشک‌های شماست.

مرحله دوم، جوشاندن تمشک‌ها همراه با شکر

در این مرحله باید قابلمه حاوی تمشک‌ها و شکر را بر روی شعله حرارت قرار دهید و ۱.۵ پیمانه آب به آن اضافه کنید. با اضافه کردن آب، فرصت دهید تا تمشک‌ها به خوبی پخته، له و نرم شوند و در ادامه قابلمه را از روی حرارت بردارید و محتویات درون آن را از توری یک صافی تمیز عبور دهید. لازم است برای این کار از صافی با توری نازک استفاده کنید تا به این وسیله از وارد شدن دانه‌های تمشک به داخل شربت، جلوگیری شود.

مرحله آخر، غلیظ کردن شربت

تمشک‌های درون صافی را با استفاده از پشت قاشق فشار دهید تا به این وسیله تمامی آب تمشک‌ها خارج شود و تنها تفاله‌های آن‌ها در صافی باقی بماند. آب به دست آمده از فشار دادن تمشک‌ها را مجددا بر روی حرارت قرار دهید و به صورت مداوم هم بزنید. در این مرحله لازم است تمامی کف جمع شده بر روی آب تمشک‌ها جمع شود. (این کار در بهود  طعم و رنگ شربت به دست آمده نقش بسیار مهمی دارد.)

در نهایت زمانی که شربت شروع به غلیظ شدن کرد، گلاب و یا عرق بهار نارنج را به آن اضافه کنید و فرصت دهید به اندازه کافی بجوشد تا به غلظت مورد نظر شما برسد. بعد از آنکه شربت به غلظت مورد نظر رسید، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود. بعد از خنک شدن شربت، آن را درون شیشه ریخته و داخل یخچال قرار دهید. شربت تمشک خانگی شما آماده شده و می‌توانید آن را نوش جان کنید.

نکات مهم در طرز تهیه شربت تمشک جنگلی

در قسمت قبل طرز تهیه شربت تمشک مرحله به مرحله را توضیح دادیم.تمشک از خانواده میوه توت است. از این میوه خوشمزه مانند توت‌فرنگی و آلبالو می‌توان انواع شربت، مربا و حتی کمپوت تهیه کرد. پزشکان نوشیدن شربت تمشک جنگلی را برای سلامتی مردم به‌شدت توصیه کرده‌اند. به این دلیل که تمشک، راه ورود میکروب‌ها را به عروق بدن می‌بندد. همچنین از خون‌ریزی و فاسد شدن خون نیز جلوگیری می‌کند. تمشک خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد و فشارخون را نیز کاهش می‌دهد. حال برای یادگیری نکات بیشتر موارد زیرا را نیز بادقت بخوانید:

  • زمانی که طرز تهیه شربت تمشک به اتمام رسید اجازه دهید، کاملاً سرد شود و سپس در قابلمه را ببندید. در غیر این صورت بخار آب به داخل قابلمه برمی‌گردد و باعث کپک زدن شربت می‌شود.
  • اگر بعد از اتمام تهیه شربت تمشک، حس کردید هنوز به آن غلظت موردنظرتان نرسیده است، آن را به داخل قابلمه برگردانید و دوباره آن را حرارت دهید.
  • اگر می‌خواهید شربت تمشک، طعم بسیار خوبی پیدا کند، بهتر است از تمشک جنگلی یا تمشک تازه استفاده کنید.
  • میزان شیرینی و ترشی شربت تمشک بستگی به ذائقه شما دارد؛ اما معمولاً بیشتر مردم شربت تمشک را به‌صورت کمی ترش میل و از شکر کمتری استفاده می‌کنند. میزان شیرینی شربت را بهتر است قبل از سرد کردن امتحان کنید.
  • اگر می‌خواهید ماندگاری شربت بیشتر شود باید آن را به‌صورت غلیظ‌تری درست کنید.
  • حتماً از توری نازک برای صاف کردن شربت استفاده کنید تا دانه‌های تمشک وارد شربت نشوند.
  • اگر می‌خواهید کیفیت شربت تمشک بالاتر رود، حتماً کف تشکیل شده روی آن را با قاشق بردارید.
  • اگر هنگامی که تمشک‌ها را با شکر مخلوط کردید و آن‌ها به‌اندازه کافی آب انداختند، بهتر است که آب کمتری به شربت اضافه کنید. به این خاطر که شربت نباید بیش از حد رقیق شود.
  • برای درست کردن شربت تمشک، مانند شربت آلبالو، مقداری کمی از آن را درون لیوان بریزید و آب سرد را به آن اضافه کنید. سپس با قاشق آن را هم بزنید تا یکدست شود.

 

تشکر از همراهیتون.

برای حمایت از ما وبسایت گرام شاپ رو دنبال کنید.

برای اطلاعات بیشتر در مورد تمشک روی لینک کلیک کنید.

مطالب مرتبط