مقاله

رب آلوچه و آلوچه چیست

رب آلوچه و آلوچه چیست

رب آلوچه و آلوچه چیست

آشنایی با خواص آلوچه یا گوجه سبز:

رب آلوچه و آلوچه چیست | ایران سرزمینی چهار فصل با اقلیم گیاهی فوق‌العاده و منحصربه‌فرد است. به صورتی که برخی از پرمصرف‌ترین و خوش‌ خوراک‌ ترین میوه‌ها و آجیل‌ها بومی ایران هستند و از ایران به کشورهای دیگر جهان برای کشت فرستاده‌ شده‌اند. یکی از میوه‌های منحصربه‌فرد ایرانی، آلوچه یا همان گوجه‌ سبز است.

گوجه‌ سبز تا سالیان دراز برای اروپاییان ناشناخته بود تا سر ویلیام گیج نهالی از این درخت را به بریتانیا برد. اگر شما هم مایلید با خواص آلوچه، این میوه خوشمزه تابستانی آشنا شوید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

 

رب آلوچه و آلوچه چیست

رب آلوچه و آلوچه چیست

آشنایی با خواص گوجه سبز و ریز مغذی های آن:

برای اینکه بدانید هر ماده غذایی چه خاصیت و فوایدی برای بدن دارد، باید در وهله اول بدانید که این ماده چه ریزمغذی‌هایی دارد. در هر 50 گرم آلوچه گوجه سبز حدود:

  1. 155 میلی‌گرم پتاسیم،
  2. 2.5 میلی‌گرم ویتامین c
  3. 0.025 میلی‌گرم تیامین (ویتامین B1)،
  4. 0.04 میلی‌گرم مس،
  5. 0.35 میلی‌گرم ویتامین E
  6. و 0.2 میلی‌گرم آهن وجود دارد. علاوه بر این‌ها گوجه‌ سبز به میزانی زیادی فیبر، سدیم، کلسیم، منیزیم، فسفر، پروتئین و ویتامین‌های K، A، B2، B3، B5، B6 دارد.

فواید آلوچه برای بدن چه می باشد؟

حال که با ریزمغذی‌های موجود در آلوچه آشنا شدید، به سراغ تأثیر این ریزمغذی‌ها به‌صورت جداگانه و گروهی برای بدن خواهیم پرداخت.

خواص گوجه سبز سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می‌کند:

طی تحقیقات انجام‌ شده، آلوچه سرشار از مواد ضد ویروسی، ضد باکتریایی و ضد قارچی است. این مواد می‌ توانند به بهبود راندمان سیستم ایمنی بدن انسان کمک مناسبی نمایند. علاوه بر نکات قبلی جالب است بدانید گوجه سبز سرشار از ویتامین c می باشد. ویتامین سی نقش بسزایی در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا می کند.

از دیگر خواص آلوچه؛ برای سیستم ایمنی بدن که به‌ صورت غیرمستقیم بر آن تأثیر می‌گذارد، بهبود عملکرد دستگاه گوارش است. طی نتایج اعلام‌ شده از آزمایش‌ های متعدد در صورتی‌ که شرایط هضم و دفع مواد مضر در بدن به‌ درستی صورت گیرد، سیستم ایمنی بدن فرد عملکرد بهتری خواهد داشت.

 

محافظ از استخوان یکی از خواص آلوچه:

شاید برایتان جالب به نظر برسد که گوجه سبز با طمع ترش مزه ی خود، مقادیر بالایی از کلسیم داشته باشد. آلوچه حاوی ماده معدنی کلسیم است که می‌ تواند به رشد و محافظ از استخوان‌ها کمک کند. همان‌طور که می‌دانید تنها دریافت کلسیم برای کمک به استخوان‌ ها کافی نیست، بلکه برای دریافت بهتر کلسیم می بایست در کنار آن ویتامین C نیز مصرف شود. در نتیجه آلوچه این ویتامین را نیز دارد، پس به‌ عنوان تیم مکمل محافظ استخوان انتخاب هوشمندانه‌ ای برای افزودن به میان وعده‌ها است.

از دیگر خواص آلوچه، برای کمک به بافت استخوانی وجود ویتامین‌های گروه B در این میوه است. این ویتامین‌ها بدن را برای تولید استئوبلاست‌ها تحریک می‌کند. درصورتی‌که استئوبلاست‌ها تولید شوند رشد استخوان‌ها بهبود می‌یابد و در آن صورت بافت استخوانی تقویت می‌شود.

احساس سوزش و رفلاکس در معده دارید، از خواص گوجه سبز بهره مند شوید!

این روزها به دلیل تغییر در سبک زندگی و مصرف غذاهایی سنگین، اکثر افراد رفلاکس معده را تجربه می‌کنند. علاوه بر آن از هر 3 زن 1 زن احساس سوزش مداوم در قسمت بالای معده خود دارد. در ابتدای یائسگی و هنگامی که مقدار استروژن بدن بانوان پایین می‌آید، این سوزش‌ها بیشتر شایع می‌شود. شاید عجیب برسد که ماده‌ای خوراکی  گوجه سبز است، چگونه می‌ تواند به کاهش سوزش ناشی از اسید معده کمک کند؟

ازآنجاییکه آلوچه حاوی مواد قلیایی مثل منیزیم، پتاسیم و کلسیم است، می‌ تواند میزان اسیدی بودن معده را کمی خنثی نماید؛ به همین علت اندکی از میزان رفلاکس معده و سوزش آن کم می‌کند.

خواص آلوچه به هضم غذا کمک می‌ کند:

همان‌طور که گفته شد، گوجه‌ سبز مقادیر زیادی فیبر دارد. فیبر ماده‌ ای است که سرعت خارج شدن مواد غذایی از معده را با کندی مواجه می‌کند. علاوه بر آن حرکات دودی روده را بهبود می‌بخشد و درنهایت به باکتری‌های مفید در روده نیز کمک خواهد کرد. مجموع تمامی فواید آلوچه، در آن خلاصه می‌شود که با مصرف آن امکان هضم راحت‌ تر وعده‌های غذایی را برای بدن خود فراهم کنید. پس از خواص آلوچه، برای بهتر شدن عملکرد دستگاه گوارش خود غافل نشوید.

خواص گوجه سبز هم می‌ تواند به کم‌خونی کمک کند:

همان‌طور که در ریز مغذی‌ های آلوچه گفته شد، این میوه در ترکیبات خود ماده معدنی آهن دارد. آهن به‌راحتی در حضور ویتامین C جذب می‌شود. در صورت جذب این ماده معدنی بدن می‌ تواند با تولید گلبول‌های قرمز از کم‌خونی در امان بماند. علاوه بر آن باوجود ویتامین C در این میوه، بدن می‌ تواند با عفونت‌های مربوط به پلاکت‌های خونی نیز مقابله کند.

قند خون خود را با آلوچه تنظیم کنید!

آلوچه حاوی نیاسین است. نیاسین می‌ تواند به هضم بهتر غذا کمک کند. علاوه بر آن نیاسین بدن را تحریک به تجزیه و متابولیزه کردن گلوکز می‌کند. درصورتی‌که بدن بتواند گلوکز را متابولیزه نماید، قند خون به‌صورت چشمگیری پایین می‌آید. علاوه بر آن همان‌طور که گفته شد یکی از خواص آلوچه، داشتن فیبر و احساس سیری است که به فرد می‌دهد. درصورتی‌که فرد احساس سیری کند، میزان مصرف مواد غذایی و میان وعده‌ها کاهش می‌یابد؛ همین موضوع می‌ تواند منجر به کاهش قند خون در فرد شود.

در صورتی‌ که مبتلا به دیابت هستید و می‌خواهید آلوچه را به میان وعده‌های خود به هدف کاهش قند خون اضافه کنید، حتماً با پزشک معالج خود در ارتباط با میزان و نحوه مصرف این میوه مشورت نمایید.

آلوچه میوه‌ای سرشار از آنتی‌اکسیدان:

کمتر کسی این روزها با خواص آنتی‌ اکسیدان در بدن آشنا نیست. این مواد با اثر رادیکال‌ های آزاد در بدن مقابله کرده و ریسک ابتلا به اکثر بیماری‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد مثل بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان را به صورت چشم گیری بکاهد. علاوه بر آن آنتی‌اکسیدان‌ها ضدالتهاب هستند و از سلول‌های بدن نیز به‌خوبی محافظت می‌کنند.

آلوچه حدود دو برابر بیشتر از میوه‌ های هم‌ خانواده خود مثل شلیل و هلو، آنتی‌اکسیدان بیشتر دارد. از خواص آلوچه؛ می‌ توان به داشتن آنتی‌اکسیدان پلی فنول اشاره کرد که این ماده به‌صورت قابل‌ توجهی ریسک ابتلا به بیماری‌های مفصلی، ریوی، قلب و عروقی و التهابی را کاهش می‌دهد.

با توجه به‌ تمامی مطالب گفته‌ شده از آنجایی که این میوه گوجه سبز تاکنون به‌ صورت گسترده در جهان پرورش نیافته است، محققان بر این عقده اند که برای سنجش میزان نتیجه بخشی این میوه، نیاز به تحقیقات بیشتری است.

کاهش علائم یائسگی با بهره گیری از خواص گوجه سبز:

با شروع یائسگی، بانوان با علائم آزاردهنده‌ای مثل گرگرفتگی مواجه می‌شوند. آلوچه اسیدهای چرب مفیدی دارد که با مصرف آن غدد برای ترشح اندورفین تحریک می‌شوند. اندورفین توانایی کاهش افسردگی که یکی از علائم یائسگی است را رقم زند. برای شناخت خاصیت آلوچه، در زمان یائسگی، مطالعات زیادی انجام‌نشده است، اما تحقیقات انجام‌شده حاکی از تقویت بدن و نرمال‌تر شدن بدن بانوان بعد از مصرف این میوه هستند.

پوست و مویی سالم‌ تر می‌خواهید؟ از خواص آلوچه غافل نشوید!

همان‌طور که گفته شد آلوچه را سرشار از ویتامین‌ های گروه B است. این ویتامین‌ها مکمل‌های ضروری برای داشتن پوستی شفاف و سالم و موهایی قوی و مستحکم هستند. خواص آلوچه؛ برای پوست و مو بی‌ شمار است، پس در صورتی‌ که موهای شما با ریزش مواجه شده است یا پوست‌تان به دلیل شرایط محیطی کدر و خسته به نظر می‌رسد، بهتر است از مصرف این میوه خوشمزه غافل نشوید. حتی می‌ توانید از پوره این میوه به همراه چند ماده دیگر به‌عنوان ماسک صورت استفاده کنید و از نتایج آن به‌مرورزمان شگفت‌زده شوید.

عوارضی که مصرف گوجه‌ سبز به همراه دارد:

هر ماده مفیدی درصورتی‌که بیش‌ازاندازه مصرف شود، می‌ تواند برای بدن ضرر داشته باشد. با توجه به خواص آلوچه سبز، که در مقاله گفته شد، اگر در مصرف گوجه سبز تعادل را رعایت نکنید، ممکن است دچار مشکلاتی شوید. این مشکلات شامل از بین رفتن مینای دندان، مشکلات کلیوی، ایجاد نفخ شکمی و دریافت بیش‌ازحد سموم کشاورزی که روی میوه باقی‌مانده، است؛ پس در مصرف این ماده پرخاصیت همیشه حد تعادل را رعایت کنید.

فرق گوجه سبز و آلوچه چیست؟ گوجه سبز درست است یا آلوچه؟ گوجه سبز یا آلوچه یک میوه خوش طعم و پرطرفدار است که برخی از ما آن را با نام «آلوچه» می‌شناسیم و برخی دیگر با نام «گوجه سبز». اما کدام نام برای این میوه درست است؟ آلوچه چیست و چه فرقی با گوجه سبز دارد؟ بهترین گوجه سبز برای کجاست؟ در این مقاله از سرویس سبک زندگی در مجله کوروش می‌توانید با تفاوت گوجه سبز و آلوچه آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در مورد فرق آلوچه و گوجه سبز پاسخ خواهیم داد.

آلوچه یا گوجه سبز چیست؟

 

«گوجه سبز» یا «آلوچه» که به انگلیسی به آن «Greengage» گفته می‌شود، در واقع میوه نرسیده نوعی آلو است که به صورت نارس و کال مصرف می‌شود. گوجه سبز یک میوه با قدمت بیش از ۲ هزار سال از گونه آلوها است و پوستی نازک و گوشتی ترش و ملس دارد. هر چقدر میوه رسیده‌تر شود مزه آن رو به شیرینی می‌رود و رنگ آن زردتر می‌شود.

این میوه در اکثر موارد ظاهری گرد و برخی اوقات به صورت بیضی و تخم مرغی است. آلوچه برای رشد به آب و هوایی معتدل نیاز دارد و بیشتر در مناطق کوهستانی و معتدل کاشت می‌شود. میوه آلوچه معمولاً به رنگ سبز تیره و روشن یافت می‌شود، اما انواع قرمز، ارغوانی، نارنجی و قهوه‌ای هم دارد. هر چقدر این میوه رسیده‌تر شود، بافت آن نرم‌تر شده و مزه شیرین‌تری پیدا می‌کند.

گوجه سبز یا آلوچه؛ کدام درست است؟

 

«آلوچه» نام همان میوه‌ای است که خیلی از ما آن را با نام «گوجه سبز» می‌شناسیم. میوه‌ای که در بسیاری از گویش‌ها با نام آلوچه و در بسیاری دیگر از گویش‌ها با نام گوجه سبز شناخته می‌شود.

حقیقت این است که در مورد نام صحیح این میوه اطلاعات ضد و نقیضی وجود دارد. برخی مدعی هستند که آلوچه نام صحیح این میوه است و برخی دیگر با اطمینان ابراز می‌کنند که نام این میوه سبز خوشمزه گوجه سبز است. اما فرق گوجه سبز و آلوچه چیست؟

چرا گوجه سبز؟

آن دسته از افرادی که این میوه را با نام گوجه سبز می‌شناسند، مدعی هستند که آلوچه به طیف گسترده‌ای از انواع آلو خطاب می‌شود و بسیاری افراد به صورت عامیانه از این نام برای گوجه سبز استفاده می‌کنند. در واقع آلوچه شامل گوجه سبز، و انواع آلو است. از همین رو معتقد هستند که بهتر است در متون نوشتاری از گوجه سبز به جای آلوچه برای این میوه استفاده شود.

افرادی که این میوه را با نام گوجه سبز می‌شناسند، به میوه خشک شده گوجه سبز «آلوچه» می‌گویند.

حتما بخوانید  نکاتی که باید در تمیز کردن سرویس بهداشتی منزل خود جدی بگیرید

چرا آلوچه؟

توجیهی که دسته دوم از افراد برای اثبات درستی نام این میوه به عنوان «آلوچه» دارند، این است که گوجه سبز به گوجه فرنگی نارس و خام گفته می‌شود و این میوه نام جداگانه‌ای دارد و به عنوان آلوچه شناخته می‌شود. در واقع آلوچه تنها از نظر ظاهری شبیه به گوجه سبز است، اما یک گیاه کاملاً متفاوت است و نباید با آن اشتباه گرفته شود.

درخت و میوه آلوچه شباهت زیادی به تیره آلوها دارد و هیچ شباهتی به گوجه فرنگی ندارد و نباید نام آن را گوجه سبز گذاشت. این دسته گمان می‌کنند که مهم‌ترین دلیلی که موجب شده این میوه را با نام گوجه سبز بشناسیم، شباهت این میوه به گوجه فرنگی نارس و کال است.

فرق گوجه سبز و آلوچه

آیا چیزی در مورد تفاوت گوجه سبز و آلوچه می‌دانید؟ همانطور که گفته شد در برخی از شهرهای ایران مثل اصفهان، گیلان و … به گوجه سبز «آلوچه» گفته می‌شود. اما فرق گوجه سبز و آلوچه چیست؟ از نظر علمی آلوچه و گوجه سبز دو نوع میوه متمایز هستند که به دلیل شباهت‌هایی که به هم دارند، به جای هم مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما به هر حال شواهد نشان می‌دهد که هر دو نام برای این میوه به کار می‌روند و احتمالاً هر دو صحیح هستند.

اگر نگاهی به تاریخ بیندازید و در کتب قدیمی نام این میوه را جستجو کنید، متوجه خواهید شد که «آلوچه» به میوه‌ای با اندازه کوچک‌تر و ترش‌تر از «گوجه سبز» گفته می‌شود. این موضوع حتی در لغت نامه دهخدا نیز عنوان شده است که آلوچه نوعی میوه کوچک‌تر و ترش‌تر از گوجه سبز است.

آلوچه خودش انواع متفاوتی دارد و به بخش‌ها و گونه‌های مختلفی تقسیم می‌شود. در واقع آلوچه در دسته «گیاهان گل‌دار دولپه‌ای‌های نو» قرار دارد. این گیاه در راسته «گل سرخ سانان» و تیره «گلسرخیان» قرار دارد و با گوجه سبز کاملاً متفاوت است.

گوجه نوعی گیاه «گل‌دار دولپه‌ای» است که در راسته «بادنجان سانان» و تیره «سیب زمینیان» قرار دارد. درواقع این دو گونه گیاه کاملاً با هم متفاوت هستند. گوجه دارای دانه‌های ریز و متعدد است، اما آلوچه تک دانه است و بافت متفاوتی با گوجه دارد.

از همین رو برخی ادعا می‌کنند که اطلاق نام گوجه برای این میوه مناسب نیست. زیرا این میوه در دسته انواع آلوها جای دارد و ساختار و نوع گیاه شباهتی به گوجه‌ها ندارد. جالب است بدانید که کلمه آلوچه در لغت نامه دهخدا نیز وجود دارد؛ اما کلمه‌ای به عنوان گوجه سبز را نمی‌توانید در این لغت نامه معتبر پیدا کنید.

روایت دیگری که در مورد فرق گوجه سبز و آلوچه وجود دارد مربوط به دوران قدیم است. گفته می‌شود از آنجایی که ساکنین شهرهای صنعتی در قدیم با کشاورزی و نام این میوه در ابتدا آشنا نبودند، با دیدن آلوچه برای اولین بار و به دلیل شباهتی که به گوجه فرنگی نارس داشت، نام گوجه سبز را برای آن انتخاب کردند. از آن زمان تا به حال در بسیاری از شهرهای بزرگ و کوچک ایران به آلوچه، گوجه سبز گفته می‌شود.

حتما بخوانید  بهترین روش‌های تعمیر مبل چرم در خانه

 

بالاخره گوجه سبز درست است یا آلوچه؟

شاید باور نکنید اما هنوز هم بر سر این که نام درست این میوه دقیقاً چیست، اطلاعات ضد و نقیض و تفاوت نظرهایی وجود دارد. به هر حال حتی اگر این دو میوه دو گونه مختلف باشند، همه ما گوجه سبز و آلوچه را به عنوان یک نوع میوه خاص می‌شناسیم و با هر دو نام آن آشنایی داریم. بنابراین بهتر است زیاد در مورد این موضوع وسواس به خرج ندهید و این میوه جذاب را هر طوری که دوست دارید صدا کنید!

بهترین گوجه سبز برای کجاست؟

به طور کلی ریشه «گوجه سبز» در اصل به آسیای شرقی و کشور چین بازمی‌گردد. این میوه برای اولین بار در فرانسه و از درختان آلو به وجود آمد. در ایران بهترین گوجه سبز متعلق به مناطق برغان، شهریار، آذر شهر و سررودی است.

گوجه سبز کی میاد؟

گوجه سبز یا آلوچه یک میوه نوبرانه فصل بهار است که تا ابتدای تابستان نیز در دسترس است. بعد از آن تبدیل به آلوی رسیده می‌شود و از حالت ترد و ترش اولیه خارج می‌شود.

آیا گوجه سبز همان آلو است؟

گوجه سبز یک میوه از خانواده آلوها است اما با چیزی که به عنوان آلو میا همان آلوی زرد می‌شناسیم، متفاوت است.

خواص گوجه سبز یا آلوچه

گوجه سبز یا آلوچه خواص فوق‌العاده‌ای برای سلامت دارد. این میوه هم به صورت خام و هم پخته مصرف می‌شود و برای درمان یبوست بسیار مفید است. فیبر موجود در آن به عملکرد بهتر روده‌ها کمک می‌کند و نقش مؤثری بر هضم غذا دارد.

طبع این میوه سرد است و مصرف آن فشار خون را کاهش می‌دهد. ویتامین C گوجه سبز بسیار زیاد است و از همین رو در افزایش نشاط، رفع خستگی و همچنین جلوگیری از ابتلا به بیماری‌ها و همچنین پیری نیز بسیار مفید است.

ویتامین K موجود در این میوه از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند و در درمان بسیاری از بیماری‌ها نیز مؤثر است. مصرف آلوچه یا گوجه سبز به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن، چربی سوزی، درمان کبد چرب، تقویت بینایی، پیشگیری از سرماخوردگی و خون‌سازی کمک زیادی می‌کند.

گوجه سبز را با چاشنی دلال و گوجه سبز با نعناع و گلپر به صورت خام میل می‌کنند. علاوه بر این مصرف گوجه سبز به صورت خورش گوجه سبز، لواشک گوجه سبز، اشکنه گوجه سبز، مربای گوجه سبز و … میل می‌کنند.

رب آلوچه یکی از انواع رب‌های خوشمزه و متنوع است که با روش‌های متفاوت و آلوهای مختلف درست می‌شود، این رب را با آلوهای زرد با طعم شیرین یا آلو سبز با طعم ترش و شیرین و یا آلو جنگلی ترش درست می‌کنند. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه رب آلوچه در ادامه با سایت آموزشی نکته‌چی همراه باشید.

طرز تهیه رب آلوچه

مرحله اول

برای تهیه رب آلوچه ابتدا آلوچه‌های سالم و خوش‌رنگ را جدا کنید و در ظرفی بریزید از آلوچه‌های خراب و گندیده برای درست کردن رب استفاده نکنید چون طعم و رنگ رب را خراب می‌کنند و سپس برگ‌ها و ساقه آلوچه‌های سالم را جدا کنید و آلوچه‌ها را تمیز بشورید

مرحله دوم

سپس آلوچه‌ها را در داخل قابلمه‌ای با اندازه مناسب بریزید و بعد از آن اگر آلوچه‌ها تازه و آبدار هستند نیازی نیست که به قابلمه آب اضافه کنید ولی اگر آلوچه‌ها پلاسیده و بی آب هستند مقدار کمی به اندازه یک لیوان کوچک آب روی آن‌ها بریزد.

مرحله سوم

بعد قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و درب قابلمه را ببندید تا آلوچه‌ها بپزند و نرم شوند، به مدت تقریبا ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا آلوچه‌ها خوب پخته شوند، هر چند دقیقه یکبار آن‌ها را هم بزنید تا ته نگیرند و آلوچه‌ها در حین پخت له و نرم شوند.

مرحله چهارم

بعد از این‌که آلوچه‌ها خوب پخته شدند قابلمه را از روی حرارت بردارید و در دمای محیط قرار دهید تا حرارت و داغی اولیه خود را از دست بدهند، بعد آلوچه‌ها را مقداری با دست فشار دهید تا گوشت و هسته و پوست آن‌ها از هم جدا شود.

مرحله پنجم

سپس یک صافی را روی یک قابلمه دیگر قرار دهید و آلوچه‌های له شده را داخل صافی بریزید و با کمک دست و فشار دادن روی آن‌ها از صافی رد کنید تا فقط پوست و هسته آلوچه‌ها داخل صافی بماند و گوشت آلوچه‌ها از صافی رد شود.

مرحله ششم

بعد قابلمه را که گوشت آلوچه‌ها در آن قرار دارد روی حرارت ملایم قرار دهید و هر چند دقیقه یک بار هم بزنید تا ته نگیرد و غلظت مواد زیاد شود، وقتی به غلظت رب گوجه فرنگی رسید مقدار کمی نمک به آن اضافه کنید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.

مرحله هفتم

وقتی نمک به خورد آلوچه‌ها رفت بنابر سلیقه و دلخواه خودتان اگر دوست دارید که رب خوش رنگ‌تر شود می‌توانید از مقدار کمی رنگ خوراکی قرمز استفاده کنید و در رب بریزید و هم بزنید تا رنگ خوراکی در آن باز شود و خوش‌ رنگ شود.

مرحله هشتم

سپس قابلمه آلوچه‌ها را از روی حرارت بردارید و در دمای محیط قرار دهید تا حرارت خود را از دست بدهد و سرد شود و بعد رب را در ظرف‌ شیشه‌ای بریزید و درب آن‌ را محکم ببندید و در یخچال قرار دهید و برای مدت طولانی‌تری نگهداری کنید‌.

مرحله نهم

در آخر برای درست کردن برخی از غذاها از رب آلوچه که جایگزین خوبی برای رب انار است به تنهایی و یا به صورت ترکیب با رب انار استفاده کنید، رنگ و طعم ترش و شیرین این رب متفاوت در خوشمزگی و خوش رنگی غذا تاثیر فوق‌العاده‌ای دارد.

مطالب مرتبط